Në mbledhjen e Këshillit të Sigurimit të OKB-së është duke u diskutuar për Kosovën dhe aksionin që u bë në Veriun e Mitrovicës gjatë kësaj jave.


Përfaqësuesi i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, në fjalen e tij ka kërkuar shkuarjen e misionit të UNMIK-ut në Kosovë.

Ai kërkoj mbylljen e këtij misioni, dhe të ketë një prani tjetër të OKB-sw në Kosovë

Ndrysje, Kosova është duke u përfaqësuar nga presidentja e Republikës së Kosovës, Vjosa Osmani.

Kurse, Serbia po përfaqësohet nga Ministri i Punëve të Jashtme, Nikolla Selakoviq.