Thellë në Rrethin Arktik, një numër i vogël turistësh mund të ndeshen me një pamje mjaft të papritur. Në ishullin Srvar ndodhet një hotel i ndërtuar mbi shkëmbinjtë e erës. Hoteli i vogël i vendosur në skaj të botës i quajtur “Arctic Hideaway” ka vetëm katër kabina moderne të gjumit.

Ishulli Srvar ndodhet 40 minuta larg bregut norvegjez dhe është aq larg nga gjithçka, sa që pjesa tjetër më e afërt e tokës është bregu lindor i Grenlandës. Jeta në ishull është mjaft e thjeshtë dhe unike, po ashtu edhe ky hotel.

Arctic Hideaway ofron një përvojë unike ku mysafirët duhet të udhëtojnë shumë për të përjetuar natyrën e vërtetë dhe të papërpunuar. Ata vijnë këtu për të marrë një pushim nga bota urbane dhe për të zbuluar vlerën e vërtetë. Në fakt, kjo është e gjithë ideja e pronarit, i cili fillimisht e projektoi hotelin si një hapësirë ​​kreative pune.

Hoteli është i hapur nëntë muaj të vitit dhe ka kabina të vogla gjumi pasi i inkurajon mysafirët të kalojnë më shumë kohë jashtë ose në një dhomë të përbashkët. Të ftuarit fillimisht njihen me burimet e kufizuara të ishullit dhe u kërkohet të përshtaten me improvizimin, pasi është i nevojshëm në kushte të tilla.Nuk ka minibar dhe TV në hotel. Kabinat e gjumit janë të dizajnuara për t’iu përshtatur shtratit dhe asgjë më shumë, ndaj fokusi është te natyra. Asnjë perde në dritare, pa foto në mure. Në fakt gjërat janë të reduktuara dhe spartane.

Hoteli përfaqëson një lloj metafore për kthimin në natyrë. Pronari shkon aq larg sa ushqimi që u ofron mysafirëve gjendet shpesh në natyrë. Kur themi të gjetura, nënkuptojmë, për shembull, predha të mbetura nga lundërza ose iriq deti të larë nga deti.