Një 15-vjeçar nga India kaloi 41 ditë duke përdorur letra loje për të ndërtuar kopje të katër ndërtesave nga qyteti i tij i lindjes, Kolkata, duke thyer një Rekord Botëror Guinness në proces.

Projekti i përfunduar i Arnav Dagës është 12.19 metra i gjatë, 3.45 metra i lartë dhe 5.07 metra i gjerë, duke thyer rekordin botëror për strukturën më të madhe të letrave të lojës.

Krijimi i Daga theu rekordin e vendosur nga Byran Berg, struktura e të cilit me letrat e lojës së tre hoteleve në Makao ishte 10.38 metra e gjatë, 2.87 metra e lartë dhe 3.53 metra e gjerë, raporton UPI.

Daga tha se ai përdori rreth 143,000 karta për të ndërtuar kopje të Ndërtesës së Shkrimtarëve, Shaheed Minar, Stadiumit Salt Lake dhe Katedrales së Shën Palit.

Adoleshenti tha se procesi i tij 41-ditor u ngadalësua kur struktura “Shaheed Minar” bëri atë që shtëpitë e letrave janë më të famshme për të bërë – ajo u rrëzua.

“Ishte zhgënjyese që kaq shumë orë dhe ditë pune shkuan poshtë dhe unë duhej ta bëja përsëri nga e para, por për mua nuk kishte kthim prapa”, deklaroi ai për Guinness World Records.