Në ditën kur doli nga burgu, Feta Alimi thotë se ka marr një amanet nga Agim Islami, i dënuar me burg të përjetshëm në rastin “Alfa”. Alimi thoë se mezi pret ditën që Agimit ta takon në liri.

“Ditën kur dole, çfarë të tha Agim Islami? Ai më dëshiroi shumë sukses në jetë. Më tha: vëlla, dashtë Zoti ta çosh këmbën zvarrë dhe drejtësia të dal për të gjithë. Kur dola atë dit isha i gëzuar, por edhe shumë i mërzitur”, deklaroi Feta Alimi në “Rruga drejt…”.