Volodymyr Zelenskyy ka deklaruar në një postimë në Telegram se Rusia po komploton një lloj manovre në jug të Ukrainës.

“Pavarësisht humbjeve jashtëzakonisht të mëdha ruse, pushtuesit ende po përpiqen të avancojnë në rajonin e Donetskut, të fitojnë terren në rajonin e Luhansk, të përparojnë në rajonin e Kharkiv, ata po planifikojnë diçka në jug”, shkroi ai.

“Por ne po durojmë dhe më e rëndësishmja do të nuk lejojmë armikun të përmbushë synimet e tij,” tha ai.