Mr.Ali Hertica 


Krimi Farmaceutike përfshin prodhimin, tregtinë dhe shpërndarjen e rreme, ilaçe të vjedhura apo të paligjshme dhe pajisjet mjekësore në Kosovë. Ajo përfshin falsifikime dhe falsifikimin e produkteve mjekësore në paketimin e tyre dhe dokumentacionit të lidhur, si dhe vjedhje, mashtrim, devijim të paligjshëm, kontrabandës, trafikimit, tregtinë e paligjshme të produkteve mjekësore dhe të pastrimit të parave lidhur me të. Në Kosovë ju mundson të bëjnë krim qytetarëve vet qeveria e Kosovës respektivisht ministri i shendetësisë, siç iu mundësoj që të dërgonin sëmurë në spitalet private të Zemrës. Kur ka pasur mundësinë që të investoj me këtë buxhet në klinikën e kardiologjisë invazive e të asaj kardiokirurgjike e mos ti dërgoj fare të sëmurët në këto klinika private që përfunduan me fatalitet .Ne po shohim një rritje të konsiderueshme në prodhimin, tregtimin dhe shpërndarjen e falsifikuar, të vjedhura ilaçe dhe pajisje mjekësore të I derguara në këto spitale qe sjellin vdekjen e pacientave . Pacientët në të gjithë botën i vënë shëndetin e tyre, jetën, në rrezik duke konsumu drogë tërreme apo droga të vërtetë që janë të falsifikuara, të ruajtura keq ose që kanë afat të skaduar.E kjo te ne ndodhë në institucion që menaxhohet nga profesionistët që thirren në profesion. Barna të paligjshme mund të përmbajë dozën e gabuar .Kundër barnave të falsifikuara dhe kriminelve mjkësor duhet patur shumë kujdes shteti dhe qeveria për të siguruar cilësinë e produkteve në qarkullim dhe të mbrojtjes së shëndetit publik në një shkallë globale në Kosovë.Rritje e shkalles së barnave të falsifikuara dhe të paligjshme të mjekëve kriminel apo vrases të pacientave është e përbërë nga rritja e tregtisë në internet, ku ata mund të blihet lehtë, me çmim të ulët dhe pa një recetë. Është e pamundur të përcaktoj sasinë shkallën e problemit, por në disa zona të Azisë, Afrikës dhe Amerikës Latine mallrat e falsifikuara mjekësore mund të formojnë deri në 30% të tregut.ndersa ne Kosovë ka arrit deri 100%.Rrjetjet të organizuara kriminale në mjekësi në Kosovë janë të tërhequr nga fitimet e mëdha që bëhen me anë të krimit farmaceutike dhe operimet në spitele private,ku të gjitha thuajse iu shpaguhen me vdekje pacientave. Këta kriminel mantilbardhë janë turpi I kombit ku veprojnë në kufi të kombëtarës shqiptere në aktivitetin që përfshijnë importin, eksportin, prodhimin dhe shpërndarjen e falsifikuar dhe të ilaçeve të paligjshme të koordinuar dhe të veprimit ndër-sektor në nivel ndërkombëtar për këtë arsye është me rëndësi jetike për të identifikuar, hetuar dhe ndjekur penalisht kriminelët prapa këtyre krimeve që kanë vepruar kështu duke i denuar ligjërisht apo perjëtsisht se bashku me ministrinë e mshefur nën hijen e ministrisë së shëndetësisë.