Fëmijët nga mosha 3 vjeç do të fillojnë të marrin vaksinat kundër COVID-19 në Kinë, ku 76% e popullsisë është vaksinuar plotësisht, shkruan Associated Press.

Qeveritë lokale të qyteteve dhe provincave në të paktën pesë provinca lëshuan njoftime ditët e fundit duke njoftuar se fëmijëve të moshës 3-11 vjeç do t’u kërkohet të bëjnë vaksinat e tyre.

Zgjerimi i fushatës së vaksinimit vjen ndërsa pjesë të Kinës marrin masa të reja shtrënguese në përpjekje për të eliminuar shpërthimet e vogla.

Gansu, një provincë veriperëndimore e varur shumë nga turizmi, mbylli të hënën të gjitha vendet turistike pasi gjeti raste të reja COVID-19. Banorët në pjesë të Mongolisë së Brendshme janë urdhëruar të qëndrojnë brenda për shkak të një shpërthimi atje.

Kina në qershor kishte miratuar dy vaksina – Sinopharm’s nga Instituti i Produkteve Biologjike të Pekinit dhe Sinovac – për fëmijët e moshës 3-17 vjeç, por ajo ka vaksinuar vetëm ata 12 vjeç e lart. Në gusht miratuan një tjetër, Sinopharm’s nga Instituti Wuhan i Produkteve Biologjike.

Pasi vaksinat morën miratimin e brendshëm për fëmijët në Kinë, qeveritë e huaja filluan t’u jepnin vaksina fëmijëve në vendet e tyre.