Komediani Norm MacDonald ka vdekur në moshën 61 vjeç, nëntë vjet pasi u diagnostikua me kancer, sipas familjes dhe përfaqësuesve të tij.

Komediani kanadez lindi në Quebec City në 1959 dhe filloi të performonte në klubet kanadeze para se të shkonte në SHBA për të ndjekur shkrimin e komedisë televizive.

Ai punoi për programin “Roseanne” para se të bashkohej me Saturday Night Live.

MacDonald kishte fansa në SHBA dhe në mbarë botën.

“Ai ishte më krenar për komedinë e tij. Ai kurrë nuk donte që diagnoza të ndikonte në mënyrën se si e panë audienca ose ndonjë nga të dashurit e tij. Norm ishte një komedian i pastër,” tha Lori Jo Hoekstra, partnerja e MacDonald’s, në një deklaratë.

MacDonald ishte gjithashtu i njohur për rolet e tij në filma komedi si “Dirty Work”, “Billy Madison” dhe “Dr Doolittle”.

Sipas Deadline, ai ishte planifikuar të shfaqej në Festivalin e Komedisë në New York në Nëntor.

Ndër reagimet e shumta ka qenë dhe ai i Jim Carrey, i cili shkroi:

“Miku im i dashur Norm MacDonald kaloi pas një beteje të guximshme 10 -vjeçare. Ai ishte një nga gurët tanë më të çmuar. Një gjeni komedie, i sinqertë dhe i guximshëm. E dua.”,- shkroi Jim.