Kryetari i LSDM-së, Dimitar Kovaçevski në fillim të fushatës për zgjedhjet parlamentare i dërgoi porosi VMRO-DPMNE-së opozitare se, siç tha, me lajme të rrejshme, me kurdisje të anketave, me keqpërdorim të institucioneve, me fjalë boshe dhe me përhapjes së frikës, as nuk fitohet në zgjedhje, as nuk ndërtohet shteti.


“Tani sërish dëgjojmë se si VMRO-DPMNE mbjell frikë se me anëtarësimin në BE do ta humbim shtetin. Premtojnë disa zgjidhje alternative për anëtarësim në BE. Këto janë vetëm fjalë boshe. Diçka e tillë nuk ekziston askund, përveç në kokat e tyre. VMRO-DPMNE në krye me Mickoskin, është VMRO-DPMNE-ja e njejtë e cila në krye me Gruevskin, 11 vite e robëroi shtetin brenda, ndërsa e izoloi nga jashtë. Mickoski hapëron me krenari hapave të idullit të tij me adresë banimi në Budapest. Njejtë si Gruevski, është i gatshëm që Maqedonia edhe 100 vite të mos hyjë në Bashkimin Evropian”, tha Kovaçevski në ngjarjen “Nuk ka heqje dorë nga e ardhmja” në Shkup.

Kjo, theksoi, jo vetëm që është e dëmshme, por edhe e rrezikshme për të ardhmen e shtetit tonë dhe fëmijëve tnaë.