Muajin e ardhshëm, Meta do të integrojë Inteligjencën Artificiale në syzet Ray-Ban

Meta do të integrojë Inteligjencën artificiale në syzet e saj Ray-Ban duke filluar nga muaji i ardhshëm, sipas një raporti nga The New York Times. Karakteristikat multimodale të AI, të cilat mund të kryejnë përkthim, së bashku me identifikimin e objekteve, kafshëve dhe monumenteve, kanë qenë në akses të hershëm që nga dhjetori i kaluar.

Përdoruesit mund të aktivizojnë asistentin inteligjent të syzeve duke thënë “Hej Meta” dhe më pas duke thënë një kërkesë ose duke bërë një pyetje. Më pas do të përgjigjet përmes altoparlantëve të integruar në korniza. NYT ofron një vështrim se sa mirë funksionon inteligjenca artificiale e Metës kur i merr syzet për një shëtitje në një dyqan ushqimesh, gjatë udhëtimit me makinë, në muze, madje edhe në kopshtin zoologjik.

Megjithëse AI i Metës ishte në gjendje të identifikonte saktë kafshët shtëpiake dhe veprat e artit, nuk i bënte gjërat siç duhet 100 për qind të kohës. NYT zbuloi se syzet hasën vështirësi për të identifikuar kafshët e kopshtit zoologjik që ishin larg dhe pas kafazeve. Ai gjithashtu nuk identifikoi siç duhet një frut ekzotik, të quajtur cherimoya, pas përpjekjeve të shumta. Sa i përket përkthimeve të AI, NYT zbuloi se syzet mbështesin anglisht, spanjisht, italisht, frëngjisht dhe gjermanisht.

Meta ka të ngjarë të vazhdojë të përpunojë këto veçori me kalimin e kohës. Për momentin, veçoritë e AI në syzet inteligjente Ray-Ban Meta janë të disponueshme vetëm përmes një liste pritjeje me akses të hershëm për përdoruesit në SHBA.