Kryeministri i Mbretërisë së Bashkuar, Rishi Sunak, e ka përshkruar situatën në Izrael si të rrezikshme dhe të shpejtë, duke thënë se askush nuk dëshiron të shohë përshkallëzim rajonal.

Sunak u tha gazetarëve se është i paqartë nëse Hamasi dhe mbështetësit e tij janë plotësisht përgjegjës për këtë akt të tmerrshëm terrori, për vrasjen e civilëve dhe rrëmbimin e njerëzve të pafajshëm, përfshirë fëmijët, shkruajnë mediat e huaja.

Ai deklaroi gjithashtu se i kishte thënë homologut izraelit Benjamin Netanyahu se qeveria e Mbretërisë së Bashkuar do të bënte çdo gjë për të ndihmuar dhe se vendi qëndron i palëkundur me Izraelin, duke përfshirë të drejtën e tij për vetëmbrojtje.

Kryeministri shton se Ministria e Jashtme e Mbretërisë së Bashkuar është në kontakt të ngushtë me homologun e saj izraelit për statusin e shtetasve britanikë atje.