Drejtoresha menaxhuese për Europën dhe Azinë Qendrore e Bashkimit Europian, Angelina Eichhorst, tha se Brukseli e mbështetet planin e OSBE-së për deeskalimin e situatës në Veri dhe zgjedhjet.

Ajo e cilësoi si mesazh të qartë deklaratën e Përfaqësuesit të Lartë të BE-së, Josep Borrell, i cili në emër të 27 shteteve anëtare të BE-së kërkoi deeskalim të menjëhershëm të situatës, zgjedhje të reja në katër komunat dhe që Asociacioni të nisë pa vonesa e parakushte.

Derisa për planin e OSBE-së tha se është “plan i qartë për deeskalim të tensioneve mes Kosovës dhe Serbisë.