Gratë kanë gjasa të tradhtojnë më shumë se burrat, sipas një studimi. Gratë luftojnë më shumë se burrat kur bëhet fjalë për të qëndruar besnike në një marrëdhënie. Sipas disa hulumtimeve, shumë gra në marrëdhënie afatgjata janë aventureske dhe se krijojnë lidhje të fshehtë.

Pikëpamja se kryesisht janë burrat që tradhtojnë sepse partneret e tyre humbasin interesin për seksin është e vjetruar. Shkenca thotë se në fakt janë gratë ato që luftojnë më shumë me monogaminë sepse mërziten në dhomën e gjumit. Gratë dëshirojnë shumëllojshmërinë seksuale ndaj mund të tradhtojnë.

Arsyet pse femrat tradhtojnë

Wednesday Martin, një autore amerikane thotë se miti se femrat tradhtojnë për arsye emocionale ndërsa meshkujt për arsye seksuale po përmbyset gjithashtu. Ajo citon një studim nga Universiteti Shtetëror i Misurit mbi një grup grash që përdorën uebsajtin e Ashley Madison posaçërisht për të tradhtuar.

“[Ky hulumtim] hedh poshtë disa nga nocionet tona më të njohura për tradhtinë femërore: që gratë tradhtojnë vetëm kur janë të pakënaqura në martesat e tyre; se ndryshe nga meshkujt, ata kërkojnë lidhje emocionale, jo kënaqësi seksuale; dhe se gratë thjesht ‘ngecin’ në afera,” thotë Martin.

“Gratë e studiuara shkuan në faqe, krijuan një profil, verifikuan kandidatët, i takuan personalisht dhe i përzgjidhnin. Ky ishte një proces shumë i qëllimshëm. Ata donin të gjenin partnerë për seks. Ata raportuan se ishin nuk kishin një jetë të mirë seksuale dhe donin thjesht atë që nuk mund ta merrnin në shtëpi.

Por shumica ishin partnerë të lumtur ose të martuar, dhe këto afera ishin një mënyrë që ata të qëndronin në marrëdhëniet e tyre kryesore.”, shtoi ajo.