Nga VMRO-DPMNE-ja mëngjesin e sotëm kanë reaguar pas vendimit të Qeverisë për ndalimin e përdorimit të qeseve plastike dhe shtrenjtimin e qeseve të biodegradushme. Nga kjo parti theksojnë se pastrimi i ambientit nuk bëhet në këtë kohë kur qytetarët po përballen me krizë energjetike dhe me inflacion, ndërkaq kërkojnë pyesin Qeverinë se deri ku është premtimi për gazifikim.

“Kjo masë nuk do të zvogëlojë ndotjen në vend, sepse ndotësit më të mëdhenj janë objektet industriale që nuk respektojnë ligjin dhe nuk ka mbikëqyrje nga institucionet shtetërore për funksionimin e tyre. Askund nuk është gazifikimi i shumë paralajmëruar i vendit”, thonë nga VMRO-DMPNE