Vazhdon greva e mjekëve privatë specialistë. Në ditën e sotme të katërt të grevës së përgjithshme, u shpreh dënimi për presionet me të cilat përballen nga klinikat dhe kolegët më të vjetër specialistë.


Hristina Ilioska Çeslaroska, specialiste interne në vitin e tretë, tha se dëshiron t’i inkurajojë të gjithë kolegët specialistë privatë, që të mos i nënshtrohen presioneve të klinikave dhe të ngulmojnë në këtë luftë të tyre.

“Duke qenë se Ministria e Shëndetësisë dhe Ministria nuk po i dëgjojnë kërkesat tona, dmth kanë folur vetëm për kërkesën e tretë të fundit për zgjidhjen e statusit tonë, ne jemi të vetëdijshëm dhe e dimë se është një proces i gjatë dhe statusi ynë nuk do të zgjidhet. vendosi lehtësisht dhe shpejt”, shtoi Ilioska Çeslaroska.

Ajo ka sqaruar se për këtë arsye kanë kërkuar që të plotësohen menjëherë dy kërkesat e para, rritja e pagesës mujore dhe vendosja e sigurimit shëndetësor. Njëkohësisht ajo theksoi se meqenëse nuk u zgjidhën ato dy kërkesa, të cilat kërkuan të zgjidhen urgjentisht, ata do të kishin vazhduar me grevën e tyre.