Nën dritat e ndezura të Times Square ikonë të Nju Jorkut, mjeshtri nigerian i shahut Tunde Onakoya ka thyer rekordin për maratonën më të gjatë të shahut.


Pasi luajti për 58 orë rresht, ai ishte ende në bord. Onakoya shpreson të mbledhë 1 milion dollarë (805,000 £) për bamirësi për të mbështetur edukimin e shahut për miliona fëmijë.

Qindra mbështetës nga komuniteti nigerian i qytetit janë shfaqur për të brohoritur për mjeshtrin e shahut, duke përfshirë yllin nigerian Afrobeats, Davido.Ata i dhanë muzikë dhe i dhanë energji atij me furnizime të pjatave klasike nigeriane, duke përfshirë bazën e preferuar kombëtare, orizin jollof.

Në shtëpi në Nigeri, njerëzit dhanë mbështetjen e tyre pas Onakoya-s ndërsa e panë atë të pushtonte rekordin në Twitch, një shërbim video-transmetimi. Mbështetësit lanë mesazhe në transmetim duke e konsideruar Onakoya-n si një frymëzim.