Lidhur me formimin e Frontit Europian me parti nga të gjitha etnitetet në vend, Grubi për Politikanti ka theksuar se ky front nuk ka qenë e lehtë të realizohet pasiqë Ahmeti me muaj ka bërë bisedime me shumë parti politike për formimin e Frontit Europian. Më tej ai ka theksuar se ky front do të vazhdojë të zgjerohet sepse nuk do të ndalojë me kaq. Sipas Grubit, Ahmeti planifikon të bëj bashkë edhe parti vllehe dhe maqedonase.