Në një ceremoni të mbajtur në Amsterdam, fotografi i njohur, i cili ka punuar për Reuters që nga viti 2003, u shpall fitues i çmimit të lartë “World Press Photo of the Year” për vitin 2024.


Imazhi i tij, i cili tregon një grua duke qarë mbi trupin e mbesës së saj të vrarë në Rripin e Gazës, u zgjodh për fuqinë e tij emocionale dhe për të ndërgjegjësuar botën për pasojat e luftës. Fotografia, e realizuar në një spital në Gazën jugore, ka bërë jehonë ndërkombëtare për paraqitjen e saj të dhimbshme të humbjes dhe dhimbjes njerëzore.

Redaktori Global i Reuters për Foto dhe Video, duke folur në ceremoni, theksoi rëndësinë e punës së fotografëve në zonat e konfliktit dhe sakrificat që ata bëjnë për të sjellë lajmet në botë. Ndërsa Fondacioni World Press Photo vlerësoi rreziqet që gazetarët përballen në mbulimin e konflikteve, duke përmendur numrin tragjik të gazetarëve që kanë humbur jetën në detyrë.

Ky çmim vjen si një nderim për të gjithë ata që kanë përjetuar dhe raportuar nga fronti i luftës, duke përfshirë edhe fotografin fitues, i cili ka qenë dëshmitar i shumë ngjarjeve të rënda gjatë karrierës së tij.