Në debatin e sotëm mes përfaqësuesve të “Frontit për Europë” dhe përfaqësuesve të VLEN-it ka ardhur në një pikë debati kur Arbër Ademi ka theksuar se BDI-në nuk mund ta akuzoni për koketim me VMRO-DPMNE-në pasi që për këtë çështje mund ti drejtoheni Azir Aliun pasi ai ka qenë këshilltarë i Nikolla Gruevskit.


Aliu ka reaguar ndaj kësaj pyetje duke theksuar se ai mburret për këtë kohë që ka bërë punën me nderë pasi që sipas tij kjo shpallje ka qenë ndërkombëtare dhe ky e ka qenë i paguar nga ndërkombëtarët.