Kryetari Thaçi dje në takimin me banorët e Forinës dhe Çegranit theksoi:


“Duhet dhënë një përgjigje prej nga dëshira për të luftuar fuqishëm më njëri tjetrin, për ta përmisuar gjendjen e Shqiptarëve, por nga vjen arsyeja për tu bashkuar, dhe pse disa ky dysh apo ky tresh nuk bashkohen, më vjen keq por Ne nuk marim urdhëra prej tjetër kujt. Ata të cilët marrin urdhëra prej të tjerëve nuk bashkohen në momente të rezikshme dhe të vështira për Ne. Cili është momenti i rezikshëm, të nderuara zonja dhe vëllezër, politika nuk i ka vetëm fjalët, fjalët nga e prapa në politikë të çojnë në luftë, mes njerëzve dhe popujve. Fjala e liderit të opozitës maqedonase se i don 61 është mesazhi kryesor për shqiptarët se Fronti Europian duhet të ketë 31 e më shumë deputet që ta parandalojë këtë të keqe. Mesazhi i opozitës maqedonase drejt maqedonve, për të mbështet një kandidat të tyre që të mbrijnë 400-500 mijë vota, Ne e Përkthejmë në mesazh, sa më larg prej 150 mijë të z.Bujar Osmani, 160 -170 mijë, njerëzit tonë shqiptarët dhe të tjerët duhet të kuptojnë se e plandosin për toke idejën e opozitës maqedonase që është një ide e vjetëruar e Maqedonisë si shtet etnik maqedonas. E treta që është shumë e rëndësishme, Ne nuk sillemi fort me çallam dhe vendosim kur flasim për numra të japim fakte, por a e dini se momentalisht jemi me depuet 24 me 7”.