Një qen robot pa kokë do të qëndrojë roje në aeroport (VIDEO)

Deklarata tha se roboti do të patrullojë aeroportin për të përmirësuar sigurinë, raportoi Sky News.

Roboti i quajtur Aurora mund të ngjisë shkëmbinj, të ecë shkallët dhe të bëjë lëvizje kërcimi ndërsa ndez dritat jeshile, duke frikësuar kafshët e egra.

Roboti Aurora është planifikuar të patrullojë një zonë të hapur pranë pistës çdo orë në një përpjekje për të parandaluar që zogjtë dhe kafshët e egra të vijnë në kontakt me avionët.