Dërrasa famëkeqe e Titanikut që e mbajti gjallë Rosen, shitet për mbi 700,000 dollarë

Në një ngjarje të rrallë ankandi, një pjesë e famshme e kornizës së një dere, e cila u bë ikonë në filmin e vitit 1997 “Titanik”, është shitur për një shumë prej 718,750 dollarësh. Kjo pjesë e kornizës, e cila ndihmoi në shpëtimin e personazhit Rose në film, është veçanërisht e vlefshme sepse mbështetet në mbeturinat e anijes origjinale Titanik, e cila u fundos në vitin 1912. Ankandi u organizua nga Heritage Auctions, dhe objekti i rrallë u përball me një valë ofertash nga blerës të interesuar.

Ndërkohë, debati i vjetër rreth mundësisë së mbijetesës së të dy personazheve kryesorë në film, Rose dhe Jack, është rizgjuar pas kësaj shitjeje. Regjisori i filmit, James Cameron, ka ndërmarrë një studim për të hedhur dritë mbi këtë çështje, duke përdorur dy individë me masë trupore të ngjashme me aktorët Kate Winslet dhe Leonardo DiCaprio. Studimi zbuloi se në ujërat e ftohta të Atlantikut, vetëm njëri nga personazhet do të kishte mundësi të mbijetojë, duke hedhur poshtë teoritë që sugjerojnë të kundërtën.