“Treni fantazmë” udhëton rreth 70 kilometra pa shofer

Një tren ka udhëtuar rreth 70 kilometra pa shofer.

Treni i mallrave kaloi me shpejtësi në pesë stacione dhe u filmua duke kaluar nëpër një stacion më 25 shkurt. Treni u nis nga Kathua, Indi, i destinuar për në Hoshiarpur, por kur u ndal për një ndryshim të ekuipazhit, kaloi në shina të tjera dhe rriti shpejtësinë.

Si shoferi ashtu edhe asistenti kishin zbritur kur treni u nis përpara se të ndalohej nga stafi i hekurudhave indiane.

Edhe pse askush nuk u lëndua, incidenti ka ngjallur shqetësime për sigurinë, sepse rreziku u shmang vetëm kur blloqe druri u vendosën në pistën përpara saj, shkruan metro.co.uk, transmeton Klankosova.tv.

Blloqet prej druri përfundimisht arritën të ngadalësonin trenin dhe ta ndalonin plotësisht.

Zyrtarët mbyllën vendkalimet hekurudhore që ndodheshin në rrugën e saj dhe kabllot ajrore të hekurudhës u prenë.

Ata po hetojnë çdo gabim sigurie për të shmangur një incident të ngjashëm. Në një deklaratë thuhet: “Arsyeja e saktë e incidentit ende nuk është përcaktuar”.