“Do dilje nga shtëpia në mëngjes, por jetoni në Islandë”, thuhet në përshkrimin e videos së postuar në TikTok. Ai filmoi borën që hynte në shtëpi kur hapi derën e përparme. Mori një lopatë, bëri një kalim, hipi në dëborë dhe kështu u largua nga shtëpia.

Videoja në rrjetin social është parë nga gati tre milionë njerëz. Disa u habitën nga sasia e borës dhe pyetën nëse njerëzit në Islandë duhet të shkojnë në punë kur kushtet e jashtme janë të tilla. Por ata që jetojnë në Islandë apo në zona të tjera ku kushtet e dimrit janë të tilla, kanë shkruar në komente se situata e shfaqur nga islandezi është krejtësisht normale për ta.

“Ky djalë është më i mirë se unë, thjesht nuk do të dilja”, “Kështu duket një ditë në Norvegji”, “Jeta në Islandë kërkon disa aftësi ngjitjeje”, “Si do ta mbyllësh derën?” , “Duhet të keni një derë në katin e fundit të shtëpisë për çdo rast”, janë disa nga komentet.

 

@66north Icelandic winter > #iceland #winter #winteraesthetic #fyp #cold #snowaesthetic #snow #relatable ♬ original sound –