Stafi i fluturimit shpesh përdor kode për të shmangur panikun e pasagjerëve dhe numri “7500” në fakt tregon një rrëmbim.

Fluturimi mund të jetë një përvojë e pakëndshme dhe turbulencat e forta nuk janë e vetmja gjë që mund t’ju befasojë.

Përveç kodeve të dukshme, si “mayday” (eng. “ndihmë”), që tregon se avioni është në rrezik të menjëhershëm, ekziston edhe kodi “pan-pan”, që do të thotë se diçka është thyer. Gjithashtu, disa nga kodet janë numra në vend të fjalëve, dhe ai që vërtet nuk dëshironi të dëgjoni në një fluturim është “7500” sepse përdoret në rast rrëmbimi.

Natyrisht, nëse jeni në një aeroplan të rrëmbyer, shanset janë që do të dini për të përpara se të dëgjoni ndonjë numër, i cili në fakt duhet të paralajmërojë avionët e tjerë dhe kontrollin e trafikut ajror.

Përveç kësaj, është edhe kodi “7700”, i cili është një sinjal i përgjithshëm emergjence, ndërsa me ndihmën e kodit “7600” piloti sinjalizon se ka humbur kontaktin me kullën.

Meqë ra fjala, nëse jeni në aeroport dhe dëgjoni dikë të thotë fjalët “Ku është Adami”, kjo do të thotë se ka një fëmijë të humbur në aeroport.