Tesla ka shpërndarë një video magjepsëse të robotit të saj humanoid Optimus që kryen detyra të ndryshme duke përfshirë yoga dhe renditjen e kubeve vetë sipas ngjyrës. Videoja së pari demonstron aftësinë e robotit për të renditur objektet me lehtësi dhe shpejtësi si njeriu.

Kur një njeri ndërhyn për të krijuar kompleksitet shtesë, roboti do të jetë në gjendje të përshtatet shpejt me atë ndryshim dhe të kryejë me sukses detyrën.

Optimus më pas kryen poza joga që kërkojnë qëndrim në njërën këmbë dhe drejton gjymtyrët, duke treguar ekuilibrin dhe fleksibilitetin e tij.

Përshkrimi i videos thotë: “Optimus tani mund të rendit objektet në mënyrë të pavarur. Rrjeti i tij nervor është plotësisht i trajnuar nga fillimi në fund. Bashkohuni me ne dhe ndihmoni zhvillimin e Optimus.”

Përdoruesit e internetit u mahnitën nga aftësitë e robotit.

“Namaste”, “Amazing progress”, “Si inxhinier, jam totalisht i mahnitur nga të gjitha detajet që e bëjnë të mundur këtë”, lexojnë disa nga komentet.