Pushimet verore kanë ardhur dhe kjo do të thotë se së shpejti do të përmbytemi me kërkesa nga prindërit që pyesin nëse fëmijët e tyre mund ta shohin kabinën. Por ka disa rregulla për ta bërë këtë që shumë prindër nuk janë të vetëdijshëm që mund t’i lënë ata dhe fëmijën e tyre të zhgënjyer kur në fund duhet të themi jo.

Në blogun e kësaj jave për Sun Online Travel, do të zbuloj se kur mundeni dhe kur nuk mund ta shihni kabinën, në mënyrë që të mund të merrni atë pamje të rëndësishme të fëmijës suaj me pilotin. Së pari, nuk mund të vizitoni kabinën kur avioni është në ajër, apo edhe nëse motorët janë në punë. Ne nuk duhet ta shpërqendrojmë fare pilotin gjatë fluturimit dhe të tërheqim zvarrë një kortezh fëmijësh në kabinë, ndërsa ata janë të zënë duke fluturuar me aeroplanin. Diçka mund të shkojë keq, por nëse piloti është i zënë duke pozuar për foto, ata mund të mos e dallojnë atë. Ata me të vërtetë duhet të përqendrohen gjatë kësaj kohe.

Kjo më çon te rregulli numër dy, mos na pyet nëse fëmija yt mund ta shohë kabinën kur ne jemi të zënë. Kjo zakonisht ndodh kur ne po hipim njerëz në aeroplan që është ndoshta koha më e ngarkuar e turnit tonë. Sado të etur që të shkoni të shihni pilotin, kjo është një kohë e tmerrshme për të na pyetur.

Advertisements

Ju lutemi, vlerësoni situatën përpara se të na pyesni dhe sigurohuni që të mos nxitohemi përpara se të na pyesni. Koha më e mirë për të parë kabinën është pasi avioni të jetë ulur dhe motorët janë fikur. Megjithatë, nëse pilotët duhet të largohen, ju mund të mos merrni foton tuaj me ta. Ndonjëherë inxhinierët janë të lumtur të hyjnë për një turne, por ata do të jenë me vizuale të larta dhe jo me një kostum të bukur, kështu që nuk ka të ngjarë të jetë fotografia që shpresonit. Megjithatë, është më mirë se asgjë dhe sigurisht që nuk është pjesë e përshkrimit të punës së tyre, ndaj mos jini shumë mosmirënjohës nëse kjo ndodh.

Gjithashtu, vetëm sepse është koha më e mirë për të parë kabinën, sigurisht që nuk është koha më e mirë për të na pyetur për të. Mos prisni derisa të zbrisni nga avioni sepse kjo do të jetë pothuajse një jo. Koha më e mirë për të na pyetur për këtë është pikërisht pasi avioni të ketë arritur lartësinë e lundrimit dhe shenjat e rripit të sigurimit janë fikur.

Pastaj mund të zbulojmë nëse do të jetë e mundur pasi të kemi zbritur. Në këtë mënyrë piloti do të jetë i qetë, ata do të kenë përfunduar fluturimin dhe nuk duhet të jetë problem t’ju lejojë të hyni për disa minuta. Së fundi, nëse do të hyni në kabinë, duhet të vendosni shishe ushqimesh dhe pijesh në çantat tuaja.

Njerëzit vijnë ose duke i lënë fëmijët e tyre të pinë ose të hanë ushqime, ose e bëjnë vetë. Ushqimi dhe pijet absolutisht nuk mund të jenë askund afër pajisjeve në kabinë. Përsëri, duhet të jetë sens i përbashkët, por njerëzit duket se e harrojnë këtë kur hipin në avionët tanë.