Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama ka folur për presidentin serb, Aleksandër Vuçiq dhe për pikëpamjet e tyre të ndryshme që kanë lidhur me Kosovën.

Kryeministri shqiptar foli edhe për deklaratën e presidentit Vuçiq në Forumin Ekonomik Botëror të mbajtur së fundmi në Davos.

“E ndoqa deklaratën e fundit të Presidentit Vuçiq nga Davos dhe mendoj se ishte mjaft e respektueshme duke pasur parasysh mënyrën se si ai shprehu nevojën për të ecur përpara. Sigurisht, në mënyrën e tij karakteristike shumë të veçantë të komunikimit, por tregoi respekt”, tha Rama për televizionin malazes, A plus.
Sa i përket faktit që ka raporte të mira edhe me Vuçiqin edhe me Kurtin, përkundër marrëdhënieve të tensionuara reciproke, Rama tha se mes presidentit të Serbisë dhe kryeministrit të Kosovës ka shumë sulme.

“Ka edhe shumë sulme mes Presidentit të Serbisë dhe Kryeministrit të Kosovës, të cilat ndonjëherë janë edhe më të rënda. Dhe njerëzit më pyesin, si është e mundur kjo, e di, por imagjinoni sikur të gjithë të dukeshin bardh e zi dhe nëse të gjithë mbanin pozicionet e tyre dhe nëse askush nuk fliste me askënd. Gjërat nuk mund të ishin më mirë. Pra, është gjithmonë më mirë të bisedoni me njerëzit, të përpiqeni të kuptoni arsyet, të paraqisni argumentet tuaja”.

Tutje, Rama tha se kanë qëndrim të ndryshme sa i përket Kosovës, duke shtuar se për të, Kosova është shteti i lirë, dëmokratik dhe sovran.

“Presidenti Vuçiq dhe unë kemi gjithmonë qëndrime shumë të forta, pikëpamje krejtësisht të ndryshme për çështjen e Kosovës. Për mua është shteti i lirë, demokratik, sovran i Kosovës. Por nëse situata është e tillë për momentin, mendoj se ndërkohë gjërat, e dini, po përparojnë, gjërat po ndryshojnë. Gjërat po ecin në drejtimin e duhur. Ngadalë, por ata po lëvizin. Dikur nuk kishim komunikim dhe ishte e pamundur të imagjinohej që serbët dhe shqiptarët të ishin në të njëjtën tryezë. Pra, do të marrë kohë, do të marrë kohë, por kjo është në rregull”.