Qeveria spanjolle ka dërguar sistemet e parë raketore të mbrojtjes ajrore në Ukrainë, sipas një njoftimi të ministrit të Mbrojtjes, Oleksiy Reznikov. Këto sisteme mund të përdoren kundër avionëve dhe raketave, të cilat të dyja janë përdorur nga Rusia për të sulmuar Ukrainën, duke përfshirë termocentralet dhe shtëpitë.

Spanja ka premtuar se do të dërgojë në Ukrainë 6 sisteme të tilla. Reznikov tha gjithashtu se do Spanja do të rrisë numrin e ushtarëve ukrainas që do të trajnojë.