Familjet e kanë reduktuar konsumin e energjisë elektrike me tarifë të shtrenjtë (të lartë) për 16,32 për qind pas vendosjes së bllok tarifave, tregojnë analizat e Komisionit Rregullativ për Energji dhe Shërbime të Ujit të Republikës së Maqedonisë së Veriut.

Sipas të dhënave të publikuara sot nga Komisioni Rregullativ për Energjinë dhe Shërbimet e Ujit, konsumi mesatar i energjisë elektrike nga data 1 korrik deri më 31 tetor në tarifën e lartë ishte 244 kWh, që është 16.32 për qind më pak krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar kur mesatarja. konsumi ishte 281 kWh.

Reforma është e suksesshme, bllok-tarifat prodhojnë rezultate dhe arrijnë objektivin e synuar për përdorimin racional të energjisë elektrike. Parimi që shpenzon më shumë paguan më shumë, kush shpenzon më pak paguan më pak – ka efekt dhe këtë e tregon analiza e konsumit mesatar të energjisë elektrike në tarifë të lartë, ku regjistrohet një kursim në konsum prej 16.32 për qind që nga futja e bllokut. tarifat nga 1 korriku deri më 31 tetor, thotë Marko Bislimoski, kryetar i Komisionit rregullativ për energji dhe shërbime të ujit, thuhet në njoftim.
RKE nga 1 korriku ka futur katër bllok tarifa për të dhënë sinjal për shfrytëzimin racional të energjisë elektrike. Blloku i parë është deri në 210 kWh, i dyti është nga 211-630 kWh, i treti është në intervalin 631-1050 kWh dhe i katërti është mbi 1050 kWh.