Shitjet e reja masive të aksioneve të Tesla -s u bënë nga themeluesi dhe CEO i kompanisë së makinave elektrike, Elon Musk . Lëvizja përputhet me garancitë e mëparshme se ai nuk po planifikonte më shitje të aksioneve pas atyre në fund të prillit dhe ndërkohë që beteja e tij e mundshme ligjore me Twitter është duke vazhduar .

Elon Musk thuhet se ka shitur afro 7 miliardë dollarë aksione të Tesla-s ditët e fundit, sipas dosjeve në Komisionin e Letrave me Vlerë dhe Shkëmbim të SHBA-së, dhe la të kuptohej se i duhen para në dorë pasi mosmarrëveshja e tij ligjore me Twitter “nxehet”.

Sipas të dhënave, shefi ekzekutiv i Tesla-s shiti rreth 7.9 milionë aksione nga e premtja në të martë, me çmime që varionin nga 838.57 dollarë në 911.75 dollarë – rreth 6.88 miliardë dollarë në total. Javën e kaluar, aksionerët e Tesla miratuan planet për një ndarje të aksioneve 3 për 1, e cila do të ndodhë më 24 gusht. Tregtimi do të fillojë në një bazë të rregulluar të ndarë më 25 gusht, tha kompania./abcnews.al/