Presidenti Volodymyr Zelensky përshëndeti përparimin në përpjekjen e Ukrainës për t’u bashkuar me BE-në. Ai tha se vendi i tij ka mbështetje “të fuqishme” nga Franca, Gjermania, Italia dhe Rumania për aplikimin e tij, shkruan skynews.

Komentet e Presidentit Zelenskyyy erdhën pasi ai u takua me Presidentin Emmanuel Macron, kancelarin gjerman Olaf Scholz, kryeministrin italian Mario Draghi dhe presidentin rumun Klaus Iohannis të enjten.

“Ishte e rëndësishme për mua të dëgjoja një tjetër gjë thelbësore nga liderët – ata janë dakord që fundi i luftës në Ukrainë dhe paqja duhet të përcaktohen nga Ukraina.

“Ashtu siç e shohin njerëzit tanë,” tha ai.