Golfi është një sport që mund të cilësohet si “fisnik”. Kjo sepse nuk ka tensionin, nervat, zënkat, shtyrjet, sharjet, si në sporte si futbolli, basketbolli e deri te tenisi.

Në fakt, në lojërat e golfit, rasti i një aksidenti është shumë i rrallë. Lojtarët nuk vrapojnë, shkelmojnë ose kërcejnë për të thyer një krah ose një këmbë. Por në këtë ndeshje të veçantë që u zhvillua në Arabinë Saudite dhe ku morën pjesë disa nga emrat më të mëdhenj të sportit, duket se gjithçka ka shkuar keq.

Ishte radha e amerikanit Peter Wichlein që të godiste topin e rëndë të golfit me shkop dhe duhej ta dërgonte në distancë të gjatë. Pjetri u mblodh dhe goditi topin me gjithë fuqinë e tij.

Si një sferë

Rruga që ai përshkon në ajër është e mahnitshme. Kështu është edhe shpejtësia e tij. Është matur se një top golfi mund të arrijë shpejtësi deri në 300 kilometra në orë, por topi nuk shkoi aty ku Pjetri donte të shkonte, në vrimë ose afër saj.

Ai shkoi dhe ra mes një grupi spektatorësh, madje goditi në kokë njërin prej tyre, i cili në atë kohë po shikonte diku tjetër dhe i kishte kthyer kurrizin. U dëgjua një zhurmë e thatë, një “krisje” dhe burri u trondit. Nuk është pak të pranosh 50 gram masë të fortë në kokë me shpejtësi të madhe.

Më pas ai ra pa ndjenja. Ndeshja u ndërpre dhe të gjithë vrapuan për të parë nëse ishte mirë. Një ambulancë erdhi për ta marrë dhe deri tani nuk ka asnjë rrezik./abcnews.al