Vladimir Putin ka deklaruar se Moska është “e hapur” për një dialog mbi “stabilitetin strategjik, mospërhapjen e për armëve të shkatërrimit në masë dhe përmirësimin e situatës në fushën e kontrollit të armëve” shkruan The Guardian.

Presidenti rus tha se përpjekjet do të kërkonin bashkëpunim dhe do të parandalonin një situatë të njejtë si ajo që po ndodh në Donbas, gjatë forumi ligjor në qytetin e tij të lindjes, Shën Petersburg.

Ai tha gjithashtu se Rusia filloi pushtimin e saj në Ukrainë për të mbrojtur rusët etnikë dhe rusishtfolësit në rajonin lindor të Donbasit dhe akuzoi Ukrainën për “krime kundër njerëzimit” – akuzat që Kievi dhe perëndimi kanë thënë se janë të pabaza dhe po përdoren për të justifikuar aktin e paprovokuar të agresionit të Putinit.