Kombet e Bashkuara thonë se më shumë se 10,000 civilë, duke përfshirë qindra fëmijë, janë vrarë ose plagosur tani në luftën në Ukrainë.

Rreth 4,509 njerëz ishin vrarë dhe 5,585 u plagosën deri në mesnatën e 16 qershorit, tha Zyra e Kombeve të Bashkuara të Komisionerit të Lartë për të Drejtat e Njeriut (OHCHR) në përditësimin e saj. Të vdekurit përfshijnë 294 fëmijë, tha OHCHR.

“Shumica e viktimave civile të regjistruara u shkaktuan nga përdorimi i armëve shpërthyese me një zonë të gjerë ndikimi, duke përfshirë bombardimet nga artileria e rëndë dhe sistemet e raketave të shumta dhe sulmet ajrore,” thuhet në deklaratë, duke shtuar se shifrat aktuale mund të jenë shumë herë më të larta. /abcnews.al