Ai ishte kryeministri i parë i Vladimir Putin, por Mikhail Kasyanov as në ëndrrat më të këqija nuk e kishte imagjinuar se ish-shefi i tij do të pushtonte Ukrainën.

Pasi u shkarkua nga Putini, Kasyanov iu bashkua opozitës ruse dhe u bë një nga kritikët më të zëshëm të Kremlinit. Ish-kryeministri shprehet se Putin gjatë 20 viteve të fundit ka arritur të ndërtojë një sistem të bazuar mbi frikën.

“Duhet të ndodhë një de-putinizim Ii Rusisë. Do të duhen dhjetë vjet për ta realizuar, për të rivendosur dhe forcuar besimin me botën e qytetëruar, në radhë të parë me vendet e Bashkimit Evropian, të cilët janë partnerët dhe fqinjët tanë natyror”, shprehet Mikhail Kasyanov.