Kryetari i ASH-së, Ziadin Sela, i ftuar në emisionin Click Plus në TV21, tha se deri më 22 qershor nuk marrim datë për hapjen e negociatave, atëherë kësaj qeveri nuk i mbetet asnjë kredibilitet dhe për këtë duhet të shkohet në zgjedhje të parakohshme,

“Me shumë gjasa po organizojnë zgjedhje në tetor. Nëse më 22 qershor nuk marrim datë për hapjen e negociatave kësaj qeverie nuk i ngelet asnjë kredibilitet moral. Nuk ka asnjë subjekt politik që nuk ka në agjendë eurointegrimet. Ndërsa ata që e kanë marrë si detyrë për ta çuar vendin në BE, të paktën të hapin negociatat. Nuk kemi dashur të krijojmë situata jo të volitshme, duke pasur parasysh se në regjion po zhvillohet një mision diplomatësh për të zgjidhur çështjen diplomatike”, tha Sela.