Kryeministri Dimitar Kovaçevski sot ka zhvilluar një bisedë telefonike me presidentin e Republikës së Francës Emmanuel Macron, të cilit i ka uruar fitoren në zgjedhjet presidenciale dhe i ka uruar mandatin e dytë të suksesshëm si kryetar i shtetit.

Kryeministri Kovaçevski uroi edhe zgjedhjen e kryeministres së Republikës së Francës, Elizabeth Bourne, dhe theksoi se që nga vendosja e marrëdhënieve diplomatike para 29 viteve, të dyja vendet kanë pasur marrëdhënie të forta bilaterale.

Kryeministri Kovaçevski theksoi dialogun intensiv politik në vitet e fundit dhe angazhimin e presidentit Macron dhe Republikës së Francës në procesin e zgjerimit të BE-së dhe integrimit të Maqedonisë së Veriut.

Nuk ka kohë për të humbur, ranë dakord kryeministri Kovaçevski dhe presidenti Macron, duke theksuar se vonesat e mëtejshme mund të kenë pasoja serioze rajonale dhe të hapin derën për rritjen e ndikimit të palëve të treta në rajon, duke e bërë çështjen e zgjerimit të BE-së me Ballkanin Perëndimor një çështje serioze. çështje sigurie.