Zyrtarët e inteligjencës amerikane janë shprehur se janë skeptikë se Vladimir Putin do të bindet për t’i dhënë fund luftës në Ukrainë edhe nëse do të kishte një ndryshim dramatik në opinionin publik rus.

Po ashtu, njerëz të inteligjencës amerikane dyshojnë se lufta ka të ngjarë të çojë në largimin e presidentit rus nga pushteti, të paktën në afat të shkurtër, raporton CNN duke cituar burime.

Sipas tyre, Putini është shumë i ndjeshëm ndaj ndryshimeve të vogla në opinionin publik, por aftësia e tij për të shtypur protestat dhe për të kontrolluar median e ka lejuar të izolohet kundër çdo rritjeje të rëndësishme popullore.

Vlerësimi pasqyron shkallën në të cilën SHBA beson se Putini ka çimentuar kontrollin e tij mbi Rusinë. Duke cituar burime, CNN raporton se Putin merr pjesë drejtpërdrejt në vendimmarrje, siç janë vendndodhja e linjave të sulmit dhe objektivat e përditshme operacionale.

Një zyrtar i lartë i NATO-s tha: “Është e qartë se ai është vendimmarrësi. Ai nuk duket se mbështetet shumë as te ekspertët brenda qeverisë apo kabinetit. Pra, është pak e vështirë të imagjinohet se opinioni popullor mund ta lëkundë aq shumë.” /abcnews.al/