Kanë kaluar mbi dy javë që nga fillimi i agresionit rus në Ukrainë.


Trupat ruse veçse vazhdojnë edhe ato të afrohen ngadalë me Kievin, ndërkohë që qytetet në pjesën jugore dhe perëndimore të vendit kanë poashtu sulme të vazhdueshme.

CNN ka publikuar edhe një hartë përmes së cilës tregohet se ku kanë arritur më afër rusët në Ukrainë.

Sipas CNN kjo hartë është krijuar duke përdorur të dhëna nga Instituti për Studimin e Luftës me Projektin e Kërcënimeve Kritike të Ael dhe tregon se ku forcat ruse kanë operuar ose kanë nisur sulmet në Ukrainë, por që nuk kanë kontroll mbi ato zona.