Kryebashkiaku i Melitopolit, i cili thuhet se u rrëmbye nga forcat ruse pesë ditë më parë, është liruar, sipas këshilltarëve të presidentit ukrainas.


Presidenti Volodymyr Zelensky kishte akuzuar Rusinë se po kalonte në një “fazë të re terrori” pasi Ukraina shfaqi pamjet e asaj që tha se kryetari i bashkisë, Ivan Fedorov, po largohej me sy të lidhur.

Melitopol ishte një nga qytetet e para që ra në duart e forcave ruse dhe u vendos një kryetar i ri bashkie. Qeveria e Ukrainës akuzoi gjithashtu Rusinë për rrëmbimin e kryetarit të qytetit të Dniprorudne.

Pas njoftimit të lirimit të Fedorov, zyrtarët ukrainas postuan një video në mediat sociale të Zelensky duke telefonuar kryetarin e bashkisë dhe duke i thënë atij se ishte “i lumtur të dëgjonte zërin e një njeriu të gjallë”.

Fedorov dëgjohet duke falënderuar presidentin që nuk e braktisi dhe tha se do t’i duhen një ose dy ditë për t’u rikuperuar, dhe pastaj “do të jem në komandën tuaj për të kontribuar në fitoren tonë”.