Një ukrainas që jeton në Kiev ka thënë se ai “po lutet për më të mirën, por po përgatitet për më të keqen”, pasi Ministria e Mbrojtjes paralajmëroi se Rusia po kërkonte “të rivendoste” forcat e saj për “aktivitet të rinovuar sulmues”, duke përfshirë operacione kundër kryeqytetit.


Mykhailo, 35-vjeçar, i cili nuk pranoi të tregonte mbiemrin e tij, tha për agjencinë e lajmeve PA: “Kiev duket si një kështjellë. Njerëz të pabesueshëm, gjithçka është edhe më surreale. E vetmja gjë që më mungon tani është pijetororja ime e së premtes në mbrëmje me miqtë e mi dhe birrat…”

Ai shtoi se “askush nuk do të dorëzohet”.

“Nëse ata (Rusia) vazhdojnë, do të jetë njësoj si Lufta e Vietnamit për SHBA-në ose Afganistani për BRSS.

“Unë i kam forcuar dritaret e mia me shirit ngjitës dhe karton, kam lëvizur dyshekun afër daljes. Unë kam bërë çmos për të qenë i sigurt”.

I pyetur për disponueshmërinë e ushqimit dhe ujit, ai tha se Kievi “kryesisht nuk ka mungesë, por pak më pak zgjedhje jamoni dhe parmixhani”.