Sipas shkencëtarëve, simptomat janë të ngjashme me ato të një ftohti të lehtë, ndërsa shumica e pacientëve janë asimptomatikë ose nuk kanë nevojë për trajtim. Siç tregojnë edhe shifrat, Omicron po përhapet shumë shpejt dhe me shumë mundësi së shpejti do të zëvendësojë Deltën.

“Ne kemi një variant që mund të zhvendosë një lloj më agresiv, siç është Delta, dhe në skenarin më të mirë, të evoluojë në një virus që do të dukej si një ftohje e zakonshme, “tha Paul Ofit, një anëtar i Komitetit të Vaksinimit në SHBA.