Në Zvicër më pak se dy e treta e popullsisë është e vaksinuar plotësisht, duke u bërë kështu vendi me normat më të ulta të vaksinimit në Evropën Perëndimore.


Zvicra është duke përjetuar rritje të infeksioneve me Covid-19, ku rastet janë duke u rritur me 40 deri në 50% çdo javë.

Zviceranët të dielën do të votojnë që të hiqen disa kufizime Covid në tërësi.

Që nga fillimi i pandemisë, qeveria zvicerane ka kryer një akt të ndërlikuar balancues, duke u përpjekur të vendosë masa për të kontrolluar përhapjen e Covid-it, duke i qëndruar ende besnike sistemit të demokracisë së drejtpërdrejtë të Zvicrës, në të cilin qeveria ka pak fuqi formale dhe njerëzit kanë fjala e fundit.

Sa i përket masave Zvicra nuk ishin kurrë masa aq të rrepta, në krahasim me fqinjët e saj. Njerëzit u lejuan jashtë për të ushtruar sa herë që dëshironin dhe shkollat u mbyllën vetëm për disa javë.