Të jesh i ri dhe i beqar në Marok nuk është e lehtë.


Çiftet e pamartuara që kapen në të njëjtën dhomë hoteli mund të burgosen deri me një vit burg, sipas nenit 490 të kodit penal.

Kjo masë e ka penalizuar turizmin.

Hotelet jo vetëm që kanë humbur turistët e huaj për shkak të pandemisë, por janë të detyruar të largojnë klientët, që nuk janë të pajisur me certifikata martesore.

Çdo javë policia kontrollon të dhënat e hoteleve për të kontrolluar nëse ka shkelje.

Për këtë arsye, strukturat e hotelerisë në Maroko kërkojnë nga qeveria të legalizojë seksin paramartesor, shkruan “The Economist”.

Ndërkohë, Emiratet e Bashkuara Arabe kanë dekriminalizuar së fundmi marrëdhëniet seksuale jashtëmartesore, me sauditët që thonë se në hotelet e vendit nuk kërkohen më certifikata martesore./Reporteri