Shqiptarët në të gjithë botën festuan sot Ditën e Flamurit dhe shpalljes së pavarësisë së Shqipërisë më 1912.

Shumë kosovarë u nisën drejt kryeqytetit të Shqipërisë, Tiranës dhe qyteteve tjera atje, për të festuar këtë ditë të madhe për kombin shqiptar.

Festa nuk mungoi as në shtetet e tjera anë e mbanë botës ku ka shqiptarë.

Në rrugët e Chicagos të Shteteve të Bashkuara të Amerikës shqiptarët kanë festuar me flamuj kuq e zi.