Gjatë pandemisë, lojtarët e Play Station morën mbi 60 milionë tituj si pjesë e iniciativës falas Play at Home, tha Sony Interactive Entertainment.


Në muajin prill të vitit 2020, kur pandemia e coronavirusit po shtrihej në të gjithë botën, Sony Interactive Entertainment vendosi të nisë programin Play at Home, të cilin ata donin ta bënin bllokimin më të lehtë për njerëzit dhe t’i bënin ditët e tyre më argëtuese me tastierë.

Që atëherë, përmes katër fushatave, CEE ka shpërndarë lojëra dhe shtesa të Play Station, si dhe oferta ekskluzive për pajtimtarët e saj, të cilët, sipas statistikave, kanë përfituar nga gjithçka që u është ofruar gjatë pandemisë.

Fushata doli e suksesshme, me lojtarët në mbarë botën që shkarkuan 60 milionë lojëra. U shkarkuan gjithashtu 11 milionë tituj për PS VR dhe 30 milion tituj nga partnerë të pavarur.

Eric Lempel, CEO i CEE dhe Drejtor i Marketingut i CEE, publikoi një numër faktesh interesante në lidhje me nismën Luaj në shtëpi dhe në fund tha:

“18 muajt e fundit kanë qenë mjaft sfidues për të gjithë ne. Ne jemi të lumtur që iniciativa jonë” Luaj në shtëpi “ka sjellë një lloj kënaqësie për lojtarët tanë dhe i ka ndihmuar ata të lidhen me miqtë dhe familjen, në një mënyrë të sigurt”, tha Lempel.