Biznesmeni dhe ish-gjyqtarii italian i futbollit që u zhduk në muajin shkurt nga fshati Gjegjan i Pukës, është gjetur sipas mediave italiane në brigjet e Livornos pranë një gomoneje të mbytur.

“Burri – pa dokumente – tha se quhej David Pecorelli te karabinierët që e shpëtuan, e ushqyen dhe e çuan në një kazermë dhe menjëherë telefonoi gruan e tij në telefon. Sot në mëngjes ai do të sillet në tokë dhe tashmë ka njoftuar se dëshiron të paraqitet në Prokurorinë Publike të Perugia për të bërë deklarata.

Pecorelli, 45 vjeç, një sipërmarrës i cili kohët e fundit e kishte gjetur veten në vështirësi ekonomike dhe do të ketë shumë për t’u thënë hetuesve.”

Pecorelli kishte marrë në shkurt një makinë me qera në Rinas dhe shkoi në Pukë për arsye të panjohura. Atje, makina e tij u gjet e djegur dhe brenda kishte eshtra njeriu që nuk u bë e mundur të identifikoheshin asnjëherë. As Policia shqiptare dhe as ajo italiane dhe hetuesit nuk i lidhën këto eshtra me të Davide Pecorellit.

Pecorelli në vendin tonë ka bashkëjetuar me një grua shqiptare nga Vlora të quajtur Jonida Likaj. Gazetari italian Fabrizio Paladino, në një intervistë që ka dhënë ka treguar se aktivitetet e parukerisë dhe të kozmetikës, Pecorelli i kishte vendosur në emër të bashkëjetueses shqiptare Jonida Likaj.

Ai ka arbitruar gjatë karrierës në Serinë C italiane, si dhe ka shërbyer si arbitër i katërt në Serinë A.