“Unë besoj se nuk do të ketë reagime duke e ditur inferioritetin tonë të emancipimin juridic, për arsye se pala maqedonase këtë çështje e ka regulluar edhe me ligj edhe në aspektin politik, tani vetëm sillet se gjoja është rrezikuar. Nga ana tjetër shqipëtarët si kolektiv kanë dy probleme që nuk besojë që so ti arrijnë, sepse edhe aq jemi të emancipuar të bashkëveprojmë, e parqa është bashkëpronësia shtetërore, dhe pjesa e dytë problem më I madhë që është, përveç pjesës së kufizuar gjitha ligjeve që sillen në Maqedoni shikoni nga 5 -6 nene janë në dëm të shqipëtarëve në forma të ndryshme, dhe fatkeqësisht edhe ne I votojmë vetë pa I lexuar ato sepse dy Universitete I kemi dhe për asnjë lidh nuk kemi konsultim”, deklaroi Selmani.