Skënder MULLIQI

Se opozita nuk është konstruktive , u pa më rastin e vuarjës së masës të reciprocitetit për targa ndaj Serbisë.Kjo opozitë sikur nuk interesohet ku vjen në pyetje mbrojtja e shtetësisë së Kosovës!Asnjë fjalë për reciprocitetin, sikur bëhët fjalë për një shtet krejtë tjetër! Serbia është shtet i pa reformuar , të cilin po e drejtojnë ultranacionalistët e Sheshelit dhe të Millosheviqit.Serbia nuk ka hequr dorë nga ndarja e Kosovës përmës ”Zajednicës”, siq e përseriti Vuqiqi nga Budapesti ,ku ishte për vizitë .Këto dhe shumë e shumë gjera të tjera i dinë mirë blloku opozitarë. Opozita nuk është aty që më çdo kusht më rrëzuar pushtetin, por është më e kontrolluar punën e pushtetit. Kjo Opozitë dihet së e ka pru vendin për 20 vite sa ishte në pushtet, në gjendje të mjerë ekonomike dhe sociale, si dhe në gjendje jo të mirë politike , më plotë kriza institucionale .Opozita në vend që të reformohet , ajo po vazhdon më avazin e vjetër .Po iu shmangën temave të cilat janë më rëndësi jetike për vendin.Kurrë nuk dhanë sqarime para opinionit të gjerë public ,pse kemi gjithë këtë varfëri, pa punësi, dhe gjithë këto largime masovike nga Kosova! Nuk dhanë sqarim dhe as nuk dhanë llogari para popullit për izolimin dhe hajnitë e mëdha që ia kan bërë Kosovës! Pak kush dha llogarinë në këtë vend , për krim të organizuar dhe për korrupcion !

Thjeshtë e gjithë kjo është për çdo kritikë.

Nuk dhanë përgjegjësi për asgjë edhepse ishin në radhët e para.E privelegjuan vetën në shoqëri, duke i përligjur shumicën.E gjithë profitin e ndalën për vete, familjarë dhe militantë partiakë.Këto grupe përfituese dhe zhvatëse ,ishte dashur të dënohën më votën e lirë në zgjedhjet locale , siq u dënuan më votën e lirë në zgjedhjët nacionale. Ka ardhur koha që seriozisht Qeveria e re e cila po punon mirë , të merrët edhe më temën e zbulimit të prejardhjës së pasurisë të fituar më grabitje , më manipulime dhe rrena .Të tillët që qytetarëve dhe Kosovës i bën dëme nuk ka mundësi më, të simpatizohen më dhe as të votohen nga populli. E kjo Opozitë sikur nuk po dëshirojnë më kuptuar së duhët të sillën më përgjegjësi ndaj qytetarëve dhe ndaj vendit . Nese rishtazi po përgatitën më e kthyer regjimin e diktataturës , janë të vonë …!